Новини

Творці S.T.A.L.K.E.R. закривають Survarium

Сервери Survarium відключать, а гру приберуть зі Steam

Вихідці з GSC Game World у студії Vostok Games оголосили про закриття свого першого проекту – мультиплеєрного шутера Survarium. Сервера припинять роботу в середині травня разом із тематичною подією з фіналу гри.

У найближчі півтора місяці шутер продовжить жити своїм життям, але вже на початку квітня закриють техпідтримку та можливість здійснювати мікротранзакції. Гравцям же подарують 50 000 золотих та 500 000 срібла, щоб вони могли спробувати бажане екіпірування.

За словами розробників, вони вже давно обговорювали такий результат, але рішення постійно відкладали у довгу скриньку. Навіть зараз вони сприймають його «з болем у серці».

«Ми неймовірно вдячні всім без винятку гравцям, які були з Survarium протягом усієї його історії – за вашу підтримку, конструктивну критику, за час, приділений грі – це були чудові роки разом!», – звернулися розробники до гравців.

З кінця травня Vostok Games повністю перейде на створення свого наступного проекту. Ось що чекає шутер найближчим часом:

  • До кінця березня гра працюватиме, як і раніше, отримуючи оновлення;
  • На початку квітня припинять надавати техпідтримку та відключать монетизацію (веб-магазин та внутрішньоігровий магазин). Саме на цьому етапі всі гравці отримають по 50 тис золота та 500 тис срібла;
  • У середині травня стартує внутрішньоігрова подія, присвячена закриттю гри. За підсумками сервери Survarium відключать, а гру приберуть зі Steam.

Vostok Games заснували розробники S.T.A.L.K.E.R., які працювали у GSC Game World до закриття студії наприкінці 2011 року.

 

Будьте в курсі та підтримуйте українське! Слідкуйте за Igromikon.net в Telegram та Facebook

Допомогти редакції можна тут.

Залишити коментар